MEXICOHAPPY NEW YEAR 

Nå befinner jeg meg i Mexico med familien. Etter New York dro jeg direkte til Mexico hvor vi skal tilbringe nyttårsaften og mer. Vi bor på i Mission Viejo, Rosarito som er et kjempefint sted rett ved strand. 

Det blir en svært anderledes nyttårsfeiring med tanke på at jeg befinner meg på andre siden av kloden. Det blir ikke den tradisjonelle nyttårsaften med finstas, pinnekjøtt, venner, snø og kulde. Men mer det motsatte med tilbaketrukket omgivelser, varme, lyden av bølgene og taco til middag. Heldigvis er jeg med gøye folk og det blir fyrverkeri. Det er gøy å oppleve hvordan de forskjellige kulturene feirer høytidene. Men savnet etter de hjemme er stort og til andre ganger foretrekker jeg virkelig alle de norske tradisjonene.

 

MORE OF NEW YORK

//Min flotte mor

På hvert eneste hjørne av New York er det noe fint og behagelig for øyet. Skyskrapere, Central Park, gate artister og all den fine juledekorasjon nå i Desember. Det er noe med denne byen som er så spesielt og unikt. Folkene og atmosfæren i hele byen er noe som kun kan finnes og befinnes i New York. Folkene er imøtekommende og underholdene til en stor grad. Den er noe for en hver enkelt. 

VIDEO FROM NEW YORK

 

NYC THROUGH PICTURES
///Legger ved litt bilder jeg har knipset mens jeg nyter resten av hva denne byen har å by på

♥Håper alle hadde en fin julefeiring. Min ble utrolig vellykket til tross for at den var anderledes♥

CHRISTMAS IN NEW YORK


Etter en lang flytur med lite søvn landet jeg endelig på JFK. Flyturene var ikke en av de mest behagelige, men gud så deilig det var å komme frem å se min mor igjen. Vi har så og si vært over hele Manhattan, bare spradet rundt og kost oss gløgg. Vi spiste middag på en veldig god restaurant som heter A.O.C. Làile ou la Cuisse i Greenwich Village. Maten, lokalet og servitørene var alle tiders. Anbefaler at dere tar en tur innom for en god mat opplevelse. Etterfulgt dro vi på musikalen Christmas Spectacular i Radio City Music hall. Om du er i NY rundt juletider er det allefall et must, da kicker julestemningen godt inn. Selvom New York  hadde erstattet den hvite snøen med masse regn, hindret ikke det julestemningen. Det er ikke rart at det er et ønske for mange å oppleve juletider i New York, de leverer opp til forventingene. 

I´M COMING FOR YOU NEW YORKDe siste dagene har bloggen blitt nedprioritert grunnet bytting av vertsfamilie. Jeg har brukt de siste dagene på å bli kjent med den nye vertsfamilien og jeg storkoser meg. Kunne virkelig ikke bedt om en bedre familie. Det føles veldig deilig og endelig være hos en familie som en trives hos og behandler deg som en del av familien. Men nok sagt om det. 

Nå er endelig juleferien i gang og da vender jeg snuten mot New York for noen dager. Koffertene står ferdig pakket og jeg blir snart hentet for å dra til LAX. I New York skal jeg møte min mor og feire jul der med henne. Det har allerede gått to månder siden hun var her sist så det blir veldig godt å se henne igjen. Det har alltid vært en drøm for meg å feire jul i New York. Så det at det faktisk skal skje er helt surrealistisk og har ikke helt gått opp for meg enda.  Det blir nok en veldig anderledes men utrolig kjekk jul. 

PINK

Hatt: Monki / Bukse: Zara / Sko: Forever21 / Jakke: Nelly.com / Skjorte: H&M / Sekk: Urban Outfitters / Solbriller: Ray Ban

 

THE HEART OF CALABASASEtter dagens finals var vel overstått belønnet Nathalia og meg seg en liten matbit på en god cafè i Calabasas som heter Blue Table, ettefulgt med en kopp kaffe på Starbucks at The Commons. Jeg prøver stadig vekk å finne nye spisesteder i nærområdet så jeg må si at Blue Table leverte positivt. Jeg bestilte Kylling og pesto som var en veldig fersk og smakfull sandwich. Vi fikk litt følelsen av at vi satt på en cafè i hjertet av Frankrike. 

The Commons er min desidert farvoritt location i Calabasas. Der finnes det alt fra sminkebutikk til gode resturanter og alt er så elegant. Det er flotte detaljer og dekorasjoner året rundt, men allefall i julehøytiden. Det er heller ikke noe sjokk om du møter på en kjendis eller to for det er her de fleste befinner seg.

MELROSE AVENUE 


I dag befant Pål og meg seg på nye ferder. Vi har tilbrakt dagen på Melrose Avenue som er et nytt teretorium for oss begge. Det var veldig spennede og masse fint for øye. Det er veldig mye street art og alternative butikker i Melrose, samtidig som de har en del snobbe butikker også. Jeg liker å oppdage nye områder jeg ikke har befunnet meg i før, noe som er helt fantastisk med LA. Vi endte opp med en alt for god og stor pizza så vi bestemte oss for å gi restene til en hjemløs. Det var et stort smil om munnen på den stakkerslige gamle mannen som fikk seg fire gode og ferske pizza stykker. Han takket pent å spaserte videre, noe som varmet mitt hjerte. 

UNDER THE SHADOWSSmykke: Glitter / Klokke: Skagen/ Bukse: Weekday / Genser: Vintage / Sko: Steve Madden 

Jeg sto opp i morges og som alle andre morninger gjorde jeg meg klar for skolen. Tretti minutter før skolen begynner får vi en telefon fra skolen om at den ikke holdes åpen i dag grunnet flere bombetrusler mot LAUSD. Jeg sammen med 620,000 andre elever i LA området ble bedt om å holde oss hjemme. Hele 1200 skoler ble evakuert. En veldig uventende og skremmende situasjon som er vanskelig og håndtere. Det er surrealistisk at jeg har fått opplevd noe slik. Jeg som kommer fra lille Norge, pleier å vite slike ting på tvskjermen mens jeg sitter trygt og godt plantet i sofaen. Alt gikk heldigvis helt fint og i morgen er det tilbake igjen på skolebenken. Det må innrømmes at frykten for slike ting henger litt igjen etter all terroeren som har skjedd over de siste ukene, men jeg skal ikke la frykten få definere meg og hverdagen min. 

THE MAGIC KINGDOM
·DISNEYLAND·

Helt siden jeg var en liten jente har jeg kommet til Disneyland, Helt siden jeg var liten jente har jeg latt Disney magien vært en stor del av oppveksten min og er fortsatt en stor del av meg den dag i dag. Den er der mens jeg befinner meg i dette magiske kongeriket, noe som er svært spessielt siden det har stått meg så nært i så mange år. Det er noe helt spessielt med Disney, en føler virkelig at en befinner seg en helt annen plass. En plass med magisk atmosfære uten noen bekymringer.  Det blir et bekymringsfritt sted omgitt av glede og kjærighetet fra både store og små. Små jenter utkledd som prinsesser og gutter som prinser. Disney er noe jeg aldri blir for gammel for og den magien bak det hele vil nok aldri forsvinne.

OUR DRUG ADDICTION

The whole world revolves around technology. I say this as I am surrounded by people staring into their electronic devices, myself included. Our love for our cyberspace life, friends and made up Instagram accounts. Why is it that we are more interested in bragging about what we are eating, where we are traveling than enjoying ourselfs at the place we are? What is it about technology that is so magical that we rather stare into that all day then observing our surroundings. This is a question I?m not capable to answer..yet.

 These last few days I have chosen to put the phone more away and observe my surroundings. I have turned to un-electronic activities such as people watching, reading, walking around, and I have to say it did me well.

 I have made the decision to put my phone more away and enjoy my surroundings and people in my life. Because the things on the phone will still be there when I choose to turn it back on, but the people walking past you in this exact moment will not. We only live once and you will never get THIS moment back, why waste it? So will we ever be able to put the device away and log off. I know I will try, will you?

LEAFS REPLACED WITH SNOW


Jeans: Levis / Genser: Vintage / Jakke: Vintage /  Sko: Shoe Outlet / Solbriller: Ray Ban

Som dere ser er det ikke mye til vinter her i LA, men høsten har nemmelig kicket fult inn som dere ser med flott farger over alt. Jeg hiver på meg varmere klær i håp om litt mer julesteming. Julestemningen er ikke helt på plass som den pleier å være på denne tiden av året. Den pleier jo normalt sett og oppstå hos meg for fult i slutten av November. Selvom hver morgen åpnes adventskalenderen og julemusikken er på repeat. Det er jo veldig uvant at kulden er erstattet med 16-20 varmegrader. Samtidig som det er anderledes er det veldig spennende og oppleve jul på en annen måte. Som den julepersonen jeg er har jeg tatt besluttningen og ikke ferie jul hjemme i år. Selvom norsk jul er det som står meg nærmt er det greit med litt forandringer også. Jeg føler allefall at jeg kan klare alt nå som jeg holder avstand fra den kjære norske julen, for det var ikke en lett avgjørelse. Jeg vet allefall at dette kommer til å bli en jul jeg sent vil glemme.

MY ABSENCE

·BEAUTIFUL LOS ANGELES·

I løpet av min fraværende bloggperiode har det skjedd masse forandringer. Endringer som har både forandret og påvirket hverdagen min her nede. Det er fortsatt ting som skjer, men det er sånn det er å være utvekslingstudent. Alt er ikke en dans på roser. Heldigvis har jeg masse gode mennesker rundt meg som gjør alle situasjoner mye bedre. Det er ikke noe grunn for meg til å gå inn i detaljer på hva som har hendt. Jeg kan allefall si det at jeg mener alt skjer for en grunn og at det er noe bedre i vente. Men dere må vite at jeg har det helt fantastisk, uansett. Jeg har "the time of my life" og begiver meg ut på nye eventyr hverdag med ting jeg bare kunne drømmet om å gjøre i Norge.

Livet i LA er et liv en bare kunne drømt om. Det er noe spessielt med atmosfæren, folkene og alle de forskjellige inntrykkene du bare observerer. Jeg observerer noe nytt og får nye inntrykk konstant. Det finnes ikke noe som heter "kjedelige dager", for alt er som et eventyr. Jeg syns det er et vidunder i seg selv at det er sol hele året? Det går ikke ann å stå opp med dårlig humør. Det er konstant et smil om munnen min og jeg har en følelse som jeg ikke klarer å beskrive, men den er bra. Så om noen hadde spurt meg om jeg ville gjort alt på nytt igjen og dratt på utveksling igjen og jeg måtte gått gjennom alt det samme på nytt, og jeg viste utfallet. Svaret mitt er JA! Disse fem måndene har forandret meg og gitt meg helt nye utfordringer og lærdommer som jeg ikke ville byttet vekk for noe i verden. Utveksling eller bare  en reise ett sted er en fantsastisk ting, om du har muligheten og du vurderer det.. GJØR DET! Du kommer ikke til og angre, tro meg. In the long run blir du en sterkere person som er rik på gode opplevelser.

//Om du lurer på hva jeg har gjort i det siste, dokumenterer jeg det meste på Instagram. Når det kommer til blogging i fremtiden skal jeg prøve og oppdatere dere så ofte som mulig. Gjerne flere ganger i uken om jeg får muligheten. Takk til dere som fortsatt stikker innom! Jeg skal bli flinkere..

 

PEOPLE WATCHINGI´m currently sitting at a coffee shop in Northpark, San Diego. I have for the past hours walked around in different stores just soaking up inspiration. I have been sitting here at the coffee shop for the last hour just processing everything and everyone around me. While I have been sipping on my cappuccino, I find myself wondering and observing people?s different mindsets. It fascinates me that everyone around me has different stories and woke up today with different things that needed to be done, different things they want to explore or maybe a first date? We are all so different, but still we are all so same. 

Northpark is said to be San Diego´s, Brooklyn. Which I have kind of figured out. People here are genuinely happy and welcoming. They are different, with different I mean expressing themselves differently with clothing and cool different ways to act. Even thought I´m sitting here alone sipping on my coffee, I don´t feel alone. I´m surrounded by people with smiles on their faces and they are all enjoying their coffee, some alone and some are not. Human beings is the most fascinating thing and we are all together living on planet earth. We are all here to accomplish different things and we all have different stories, don´t forget that!

//wrote this a time backMARIA SALDIAS OLSEN· WELCOME ·
Jeg er en eventyrlysten jente, fra Bergen. Er utvekslingstudent i Los Angeles, California skoleåret 2015/2016 med Explorius sitt select program.

KONTAKT:
MARIASALDIAS@LIVE.NOARKIV
· Desember 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Februar 2015

KATEGORIER
· FØR AVREISE · HAPPENINGS · INSPIRATION · LOS ANGELES · NEW YORK · OUTFITST U M B L R

T W I T T E R

B L O G L O V I N

I N S T A G R A M @mariasaldiasoWE HEART ITDesign laget av Sandra Pedersen
hits