THE HEART OF CALABASASEtter dagens finals var vel overstått belønnet Nathalia og meg seg en liten matbit på en god cafè i Calabasas som heter Blue Table, ettefulgt med en kopp kaffe på Starbucks at The Commons. Jeg prøver stadig vekk å finne nye spisesteder i nærområdet så jeg må si at Blue Table leverte positivt. Jeg bestilte Kylling og pesto som var en veldig fersk og smakfull sandwich. Vi fikk litt følelsen av at vi satt på en cafè i hjertet av Frankrike. 

The Commons er min desidert farvoritt location i Calabasas. Der finnes det alt fra sminkebutikk til gode resturanter og alt er så elegant. Det er flotte detaljer og dekorasjoner året rundt, men allefall i julehøytiden. Det er heller ikke noe sjokk om du møter på en kjendis eller to for det er her de fleste befinner seg.

MELROSE AVENUE 


I dag befant Pål og meg seg på nye ferder. Vi har tilbrakt dagen på Melrose Avenue som er et nytt teretorium for oss begge. Det var veldig spennede og masse fint for øye. Det er veldig mye street art og alternative butikker i Melrose, samtidig som de har en del snobbe butikker også. Jeg liker å oppdage nye områder jeg ikke har befunnet meg i før, noe som er helt fantastisk med LA. Vi endte opp med en alt for god og stor pizza så vi bestemte oss for å gi restene til en hjemløs. Det var et stort smil om munnen på den stakkerslige gamle mannen som fikk seg fire gode og ferske pizza stykker. Han takket pent å spaserte videre, noe som varmet mitt hjerte. 

THE MAGIC KINGDOM
·DISNEYLAND·

Helt siden jeg var en liten jente har jeg kommet til Disneyland, Helt siden jeg var liten jente har jeg latt Disney magien vært en stor del av oppveksten min og er fortsatt en stor del av meg den dag i dag. Den er der mens jeg befinner meg i dette magiske kongeriket, noe som er svært spessielt siden det har stått meg så nært i så mange år. Det er noe helt spessielt med Disney, en føler virkelig at en befinner seg en helt annen plass. En plass med magisk atmosfære uten noen bekymringer.  Det blir et bekymringsfritt sted omgitt av glede og kjærighetet fra både store og små. Små jenter utkledd som prinsesser og gutter som prinser. Disney er noe jeg aldri blir for gammel for og den magien bak det hele vil nok aldri forsvinne.

OUR DRUG ADDICTION

The whole world revolves around technology. I say this as I am surrounded by people staring into their electronic devices, myself included. Our love for our cyberspace life, friends and made up Instagram accounts. Why is it that we are more interested in bragging about what we are eating, where we are traveling than enjoying ourselfs at the place we are? What is it about technology that is so magical that we rather stare into that all day then observing our surroundings. This is a question I?m not capable to answer..yet.

 These last few days I have chosen to put the phone more away and observe my surroundings. I have turned to un-electronic activities such as people watching, reading, walking around, and I have to say it did me well.

 I have made the decision to put my phone more away and enjoy my surroundings and people in my life. Because the things on the phone will still be there when I choose to turn it back on, but the people walking past you in this exact moment will not. We only live once and you will never get THIS moment back, why waste it? So will we ever be able to put the device away and log off. I know I will try, will you?

MY ABSENCE

·BEAUTIFUL LOS ANGELES·

I løpet av min fraværende bloggperiode har det skjedd masse forandringer. Endringer som har både forandret og påvirket hverdagen min her nede. Det er fortsatt ting som skjer, men det er sånn det er å være utvekslingstudent. Alt er ikke en dans på roser. Heldigvis har jeg masse gode mennesker rundt meg som gjør alle situasjoner mye bedre. Det er ikke noe grunn for meg til å gå inn i detaljer på hva som har hendt. Jeg kan allefall si det at jeg mener alt skjer for en grunn og at det er noe bedre i vente. Men dere må vite at jeg har det helt fantastisk, uansett. Jeg har "the time of my life" og begiver meg ut på nye eventyr hverdag med ting jeg bare kunne drømmet om å gjøre i Norge.

Livet i LA er et liv en bare kunne drømt om. Det er noe spessielt med atmosfæren, folkene og alle de forskjellige inntrykkene du bare observerer. Jeg observerer noe nytt og får nye inntrykk konstant. Det finnes ikke noe som heter "kjedelige dager", for alt er som et eventyr. Jeg syns det er et vidunder i seg selv at det er sol hele året? Det går ikke ann å stå opp med dårlig humør. Det er konstant et smil om munnen min og jeg har en følelse som jeg ikke klarer å beskrive, men den er bra. Så om noen hadde spurt meg om jeg ville gjort alt på nytt igjen og dratt på utveksling igjen og jeg måtte gått gjennom alt det samme på nytt, og jeg viste utfallet. Svaret mitt er JA! Disse fem måndene har forandret meg og gitt meg helt nye utfordringer og lærdommer som jeg ikke ville byttet vekk for noe i verden. Utveksling eller bare  en reise ett sted er en fantsastisk ting, om du har muligheten og du vurderer det.. GJØR DET! Du kommer ikke til og angre, tro meg. In the long run blir du en sterkere person som er rik på gode opplevelser.

//Om du lurer på hva jeg har gjort i det siste, dokumenterer jeg det meste på Instagram. Når det kommer til blogging i fremtiden skal jeg prøve og oppdatere dere så ofte som mulig. Gjerne flere ganger i uken om jeg får muligheten. Takk til dere som fortsatt stikker innom! Jeg skal bli flinkere..

 

PEOPLE WATCHINGI´m currently sitting at a coffee shop in Northpark, San Diego. I have for the past hours walked around in different stores just soaking up inspiration. I have been sitting here at the coffee shop for the last hour just processing everything and everyone around me. While I have been sipping on my cappuccino, I find myself wondering and observing people?s different mindsets. It fascinates me that everyone around me has different stories and woke up today with different things that needed to be done, different things they want to explore or maybe a first date? We are all so different, but still we are all so same. 

Northpark is said to be San Diego´s, Brooklyn. Which I have kind of figured out. People here are genuinely happy and welcoming. They are different, with different I mean expressing themselves differently with clothing and cool different ways to act. Even thought I´m sitting here alone sipping on my coffee, I don´t feel alone. I´m surrounded by people with smiles on their faces and they are all enjoying their coffee, some alone and some are not. Human beings is the most fascinating thing and we are all together living on planet earth. We are all here to accomplish different things and we all have different stories, don´t forget that!

//wrote this a time back


BEACHY WEEKEND

For noen helger siden ble dagene for det meste tilbrakt på stranden med godt selskap. På lørdagen dro jeg med Camilla og Fredrik på Santa Monica. Vi tilbrakte hele dagen i Santa Monica hvor vi badet, solte oss og shoppet. Santa Monica er desidert det stedet man bør gå om du skal møte mange interessante mennesker. Jeg har heller ikke sett så utrolig mange kjekke gutter samlet på et sted så gjorde jo bare dagen enda bedre. Det var veldig kjekt å se Camilla igjen for hun går ikke på samme skole som oss andre. 

På søndagen dro Lais, Divora, Fredrik og meg inn til Malibu og tilbrakte dagen der. Vi fant et kjempe koselig gate kjøkken der de solgte frisk sjømat og lagde alle diverse sjømatsretter. Maten var kjempe god og det er var ikke kjempe dyrt heller. Jeg bestilte fiske taco og det skal jeg allefall ha flere ganger. Locationen var også utrolig fin med utsikt mot havet. SANTA MONICA

Som alltid er det kjempe fint vær etter skolen og Lais, Maria, Leonie og meg bestemte oss for å starte helgen med en fin tur til Santa Monica. Siden det var 43°c ute var det virkelig ikke noe bedre sted å være enn på stranden. Vi tok karusellen på promenaden, som jeg aldri har tatt før og det var kjempe gøy. Vi fikk utsikt over hele stranden og den er så utrolig fin. Santa Monica er desidert et av mine farvoritt steder i LA, folkene og atmosfæren er bare helt fantastisk. THE O.C

For en uke siden dro jeg til Orange County på en helgetur for å besøke Colette. Det er et år siden vi så hverandre sist, så det var kjempe kjekt. Det er alltid like gøy å besøke henne og være med familien hennes, de er virkelig de herligste menneskene og vi finner alltid på masse gøy. Når jeg kom dro vi ned til Newport beach hvor venninen hennes Megan har beach house. Det var kjempe kjekt å se Megan igjen og familien hennes er så artig. Senere på kvelden dro vi på Rooftop Lounge i Laguna Beach og spiste god sjømat mens vi så på solnedgangen. På Søndagen dro vi til Manhatten Beach hvor Colette sang national anthem på en vollyball turnering. Den jenten skuffer aldri og jeg blir like imponert hver gang hun synger! 
//Megan//Catie som er venninen til Colette
BIRTHDAY & COLBIE CAILLAT

Lokal tid Los Angeles 21.40

Tiden går i ett her borte og jeg har nesten ikke tid til bloggen, men nå skal jeg bli flinkere! 13.August hadde jeg bursdag som også var andre skoledag. Selvom jeg ikke hadde blitt kjent med noen amerikanere enda hadde jeg en veldig fin dag. Jeg tilbrakte dagen med Fredrik, Pål og vertssøsteren min. Etter skolen dro vi hjem til Pål og Carmen, som er vertsmoren hans hadde kjøpt kake til meg. På kvelden hadde min vertsfamilie stelt i stand en veldig søt liten feiring for meg. Alt i alt gikk dagen over all forventning. 
 

//Snille Pål kjøpte cupcakes til meg Vi har blitt kjent med en dame fra Bergen og hennes sønn er en veldig dyktig gitarist som har spilt på tour med mange kjente artister. Det hadde seg også slik at han skulle spille konsert med Colbie Caillat og så snill som de er inviterte de oss til å være med. Både Christina Perry og Colbie hadde konsert den dagen så vi var så heldig at vi fikk sett dem begge. Konserten var på The Greek Theater som er en kjempe fin utehall. De var kjempe flinke og vi storkoste oss. 

NEW START

Lokal tid, Los Angeles 23.22

Nå er det nesten en uke siden jeg ankom i Los Angeles og jeg har ikke hatt det noe annet enn bra. Jeg kommer godt overens med vertsfamilien og vertsøsteren min fra Brasil. Vi har gjort en del forskjellige ting siden jeg ankom på lørdag. Vi bor veldig sentralt til, så mulighetene er mange. Det er selvfølgelig uvant å komme inn i en helt ny familie med regler og være måter som ikke en er vandt med. Men jeg vil si det har gått overraskende greit. 

I går var første skoledag og jeg vil påstå at high school er like kaotisk som fremstilt på film. Gangene er dekorert med plakater, klasserommene er veldig personlig med bilder og kort, gangene er ekstremt fulle og lærerne sine personligheter er utrolig splittet og alle er veldig forskjellig i væremåtene sine. Det er også gruppert inn i de "stereotype" gjengene. Jeg har ikke fått noen "gode venner" enda men hva kan man forvente det? Det er jo bare dag to. Jeg har snakket med veldig mange og de virker veldig hyggelig så det ser lovende ut. 

//Lais fra Brasil og Ida som er "biologisk" søster

//Diane (vmor) når hun hentet meg på flyplassen
Må si Los Angeles har behandlet oss meget bra så langt!


MARIA SALDIAS OLSEN· WELCOME ·
Jeg er en eventyrlysten jente, fra Bergen. Er utvekslingstudent i Los Angeles, California skoleåret 2015/2016 med Explorius sitt select program.

KONTAKT:
MARIASALDIAS@LIVE.NOARKIV
· Desember 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Februar 2015

KATEGORIER
· FØR AVREISE · INSPIRATION · LOS ANGELES · NEW YORK · OUTFITST U M B L R

T W I T T E R

B L O G L O V I N

I N S T A G R A M @mariasaldiasoWE HEART IThits